Esse Hungary – öntöttvas tűzhely, kandalló és kályha egy életre
Újdonságok

Cantuccini recept

Hozzávalók :


    - 25 dkg finomliszt
    - 15 dkg porcukor
    - 10 dkg mandula (blansírozott)
    - 10 dkg törökmogyoró (blansírozott)
    - 10 dkg étcsokoládé
    -  4 dkg vaj (szoba hőmérsékletű)
    - 2 db tojás
    - 1 citromból nyert citromhéj
    - 1 tk fahéj (őrölt)
    - 1/2 cs sütőpor

Elkészítés:
    A hozzávalókat (az olajos magvak és a csokoládé kivételével) robotgépben vagy keverőtálban összekeverjük, így egy lágy tésztánk lesz. Hozzáadjuk a durvára aprított magokat, illetve csokoládét.
Az így kapott tésztából, 4 db a tepsi méretéhez igazodó, kb. 4-5 cm átmérőjű hengert formázunk, majd előmelegített sütőben (ha van légkeveréssel) 25 percig sütjük.
A kisült rudakat kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, visszatesszük a sütőbe, és 15 perc alatt ropogósra sütjük.

Vissza