Cantuccini recept
Hozzávalók :
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg mandula (blansírozott)
- 10 dkg törökmogyoró (blansírozott)
- 10 dkg étcsokoládé
- 4 dkg vaj (szoba hőmérsékletű)
- 2 db tojás
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 tk fahéj (őrölt)
- 1/2 cs sütőpor
Elkészítés:
A hozzávalókat (az olajos magvak és a csokoládé kivételével) robotgépben vagy keverőtálban összekeverjük, így egy lágy tésztánk lesz. Hozzáadjuk a durvára aprított magokat, illetve csokoládét.
Az így kapott tésztából, 4 db a tepsi méretéhez igazodó, kb. 4-5 cm átmérőjű hengert formázunk, majd előmelegített sütőben (ha van légkeveréssel) 25 percig sütjük.
A kisült rudakat kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, visszatesszük a sütőbe, és 15 perc alatt ropogósra sütjük.